Gör något nytt...

Fick se den här filmen på TED där Matt Cutts beskriver hur han började förändra saker i sitt liv och göra något nytt i 30 dagar. Det kunde handla om att börja med något han alltid velat göra eller sluta med något som inte tillförde något till hans liv. Jag blev så inspirerad av hans berättelse att jag har bestämt mig för att följa i hans fotspår och göra något nytt varje månad framöver. Min första utmaning blir att inte följa nyheter den närmsta månaden. Jag kommer att sluta läsa tidningar (även på nätet) och sluta titta på nyhetssändningar. Man kan fråga sig varför? Jag är en nyhetsjunkie utav rang. Jag läser nyheterna på min telefon det första jag gör när jag vaknar och det sista jag gör innan jag somnar. Det har varit en del av min uppväxt där jag har ätit frukost framför nyhetsmorgonprogrammen och tittat på nyheterna innan det var dags att sova. Men när jag började läsa mental träning för några år sedan så blev jag plötsligt medveten om vilken skev bild av verkligheten jag får genom denna bevakning. Självklart är allt det som rapporteras saker som händer i världen, men det händer så oändligt mycket mer. Jag tror starkt på att det vi fokuserar på påverkar våra känslor som påverkar vårt agerande och därmed de resultat vi får. För min del har det därför blivit viktigt att se det som är bra och positivt istället för att gnälla, att se lösningar istället för låsningar, att fokusera på det går bra och skapar framgång istället för på brister och svagheter. Därför vill jag göra samma sak med min bild av omvärlden. Fokusera på det som händer som är bra och positivt och inte bara det som är elände. Låter det naivt? Kanske, men frågan är om jag blir en bättre människa om jag ständigt matar min hjärna med bilden av att världen är en ond och hård plats istället för att ha en balanserad och nyanserad bild som jag tror stämmer bättre med hur det verkligen ser ut? Dessutom är jag övertygad om att jag kommer att få reda på alla stora händelser som sker ändå, genom människor omkring mig. 

 

Om du skulle göra något nytt de närmsta 30 dagarna - vad skulle det vara?

Kommentera gärna: